MAD PROFESSOR MP101 

Ultima creaţie a lui Bjorn Juhl (the Mad Professor...) este acest amp de 101W (pe bune!). Deşi are o singură intrare, ampul conţine, de fapt, două canale cu caracteristică de sunet diferită. Primul genereaza un sound „tradiţional”, foarte apropiat de ampurile fender din era blackface, insă, dacă gain-ul trece de jumătate, începem să intram în zona de crunch-uri gen marshall. În funcţie de reglaje, se poate obţine şi un sunet foarte aproape de celebrul dumble (sau una din clonele sale celebre). Canalul al doilea (footswitch-ul este inclus) genereaza un sound mai compresat, cu mai mult overdrive, însă cu o claritate extraordinară a notelor!!!  Sound-shape-ul acestui canal este ceva mai „gras” decăt primul, numai bun pentru lead-uri. Fiecare canal posedă câte un potenţiometru de Gain şi unul de Master Volume, aşa că, practic, orice combinaţii sunt posibile. Dacă se mai foloseşte şi o pedală de overdrive (da, ampul „înghite” foarte bine pedalele!...), atunci posibilităţile de sound sunt, parctic nelimitate.
În effect-loop se pot introduce în circuit atât procesoare de semnal ce funcţioneaza la nivel de linie, cât şi pedale obişnuite, dacă este cazul.

Una peste alta, caracteristica cea mai importantă a acestui amplificator este claritatea şi transparenţa. El lasă instrumentul - dar şi muzicianul - să dea tot ce poate şi reproduce întocmai aceste caracteristici (deci nu este foarte prietenos cu chitariştii mai puţin „talentaţi”...).

Finish-ul exterior al amplificatorului se poate comanda în funcţie de preferinţe. Pentru unele opţiuni mai speciale (cum ar fi folosirea mesteacănului finlandez - lemn foarte rar), se percepe o taxă suplimentară.
Iată câteva finish-uri deja realizate:

curly Finnish birch
alt tip de furnir


versiunea standard
 
   

Panoul frontal:

INPUT - aici intră chitara
VOLUME 1 - stabileşte gain-ul preampului 1, care generează o progresie de sound-uri, de la cele clare şi transparente până la distorsiune de şcoală veche
VOLUME 2 - stabileşte gain-ul preampului 2, care generează sound-uri mai moderne, cu gain mai mare
BASS - controlul başilor
MIDDLE controlul mediilor
TREBLE controlul înaltelor
PRESENCE - controlează răspunsul în frecvenţe înalte al etajului final - acţionează în funcţie de setarea potenţiometrului de înalte, prin mutarea frecvenţei de rezonanţă a acestei plaje de frecvenţe
MASTER 1 - controlează nivelul de ieşire al canalului 1
CHANNEL SWITCH funcţionează doar când nu este conectet footswitch-ul extern
MASTER 2 controlează nivelul de ieşire al canalului 2
Potenţiometrele Master Volume sunt plasate înainte de loop-ul serial, astfel că au şi rol de control al nivelului de intrare al loop-ului .
Nivelul de intrare al loop-ului este astfel setat încât să fie compatibil şi cu efectele standard, alimentate la 9V
STANDBY - asigură o viaţă mai lungă a tuburilor
ON-OFF SWITCH cu lampă pilot

Panoul din spate:

PRIZĂ ALIMENTARE 220V
SIGURANŢĂ PRINCIPALĂ
SIGURANŢĂ pentru înaltă tensiune (HT FUSE)
FOOT-SWITCH (pentru switch-ul extern care comută canalele)
SEND (ieşire din preamplificator - funcţionează cu o sarcină de 100K fără pierderi)
RECEIVE (intrarea în etajul final, cu o impedanţă de aproximativ 300K)
5 IEŞIRI DE DIFUZOR (2x4 ohm, 2x8 ohm, 1x16 ohm)


Preţ: 11,000 ron (TVA inclus)
                                      pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul Mad Professor:


© urmascapaturma design 2007. All rights reserved.